Matkijanärhi osa 2 (spoilereita)

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Matkijanärhi osa 2 (spoilereita)

Viesti  Mira lähetetty Ma Marras 23, 2015 10:18 am

Koitetaanpa saada foorumillekin jotain hyötykäyttöä! Eli täällä saa puhua Matkijanärhi osa 2:sta aivan vapaasti, joten jos leffa on näkemättä luet ketjua omalla vastuullasi!

Mä oon julkaissut oman ensireaktio-videoni jo jonkin aikaa sitten, mutta jo sitä ennen kirjoitin n. 1,5 sivua tekstiä spoilereineen. Voisin joskus napata tekstin töistä ja heittää sen tänne, se on aika...mielenkiintoista luettavaa. : Laughing Mutta nyt, pallo on teillä! Basketball

_________________
Sysimarja ~::~ Tumblr
avatar
Mira
Admin

Viestien lukumäärä : 98
Join date : 22.02.2012
Paikkakunta : Nurmijärvi

Näytä käyttäjän tiedot http://sysimarja.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Matkijanärhi osa 2 (spoilereita)

Viesti  Mira lähetetty Ma Marras 23, 2015 11:28 pm

HUOM! Kirjotin tän heti, kun olin tullut katsomasta MJ2:ta ekaa kertaa, joten teksti on sen mukaista + kirjoitettu vielä siihen tyyliin kuin olisin Tumblriin kirjoittanut. Laughing Enkkuakin löytyy välistä.

Leffan alku meni tosi nopeesti kohtauksesta toiseen ja sitä oli selvästi tiivistetty – hyvä ratkaisu, koska siitä eteenpäin kun Katniss oli päässyt Capitoliin asti, tuntui melkein kuin olisi katsonut kirjaa valkokankaalla. Upeeta.

Päässä pyöri melkein koko ajan vertausnauha kirjaan. Tiivistyksen vuoksi oli tietysti tehty muutoksia ja joitain kohtauksia jäi pois – Katniss ei esim. treenannut ollenkaan (harmi ettei siksi nähty kauheesti Johannaa), vaan karkasi Capitoliin! Hän kävi tapaamassa Peetaa ennen Finnickin ja Annien häitä. Prim oli se, joka puhui Peetalle. Myöhemmin muutoksena oli, että toinen Leeg-siskoista ei kuollut niin, että Peeta olisi tullut hänen korvaajakseen. Peeta tuli puhtaasti propoja varten. Lisäyksenä HAYFFIE!!! Muuten kyllä osui kohtuullisen hyvin yksiin, olin hämmentynyt vain siinä kohtaa, kun Katniss karkasi Capitoliin.
Katnissin puhe Vyöhykkeellä 2 oli TÄYDELLINEN! Kylmät väreet.

Leffa oli yhtä toimintaa, koko ajan juostaan, räjäytetään, ammutaan, PUMPUMPUM! Komeeta katsottavaa ja kellään ei varmasti tule tylsää.

Hemmetti nyt kaikki Oscarit ja muut pystit kaadetaan näiden näyttelijöiden päälle! Josh as hijacked Peeta was fucking on point!!!! Bravo and standing ovation and everything, jesus! Näki heti, kun episodi oli iskemässä. Jennifer oli tavalliseen tapaansa mahtava, se tunne ja tunteettomuus oli aivan käsittämättömän hyvin tehty. Kirjan pohjalta tiesi mitä odottaa ja Katnissin ilmeistä näki heti milloin mitäkin on tulossa. Ja jos joidenkin mielestä kirjassa Coinin ampumisessa ei ollut järkeä tai että Katniss vain hetkessä päätti sen tehdä, leffassa on selvää, että Katniss suunnitteli sitä jo aikaisemmin!

OH THE FEELS!! Taustalla käytettiin jo aikaisempien elokuvien sävellyksiä! The Hanging Tree meni yhdessä, jossain soi Vihan liekkien alun kappale ja peleissä kuultuja kappaleita pyöri myös. JA!!!!! Beach kissin taustamusa soi growing back togetherissä. ;_____;

Itkin melkeen koko ajan. Ensimmäisen kerran jo alussa, kun Prim meni Peetan huoneeseen ja siihen perään, kun Peeta sai episodin. Siitäpä ei ollut vaikea itkeä myöhemminkään. Itkin hirveesti! Itkin läpi leffan iloisimman kohdan, Finnickin ja Annien häiden, koska hemmetti, Finnick ja Prim oli siellä niin onnellisina! Myös Katnissin puhe Vyöhykkeellä 2, monet Peetan kohtaukset… Itkin myös kohtauksia ennakkoon! Katniss ja Buttercup lopussa. ;___; Kaikkien kuolemat…

Finnick autto Peetaa melkeen koko ajan, kun ne oli Capitolissa, se oli niin liikuttavaa! Ihanat murut. <3

Voi jeesus muttis-kohtaus oli pitkä! Tärisin ja itkin sen koko ajan! Muttikset oli ihan törkeen pelottavia!!! Ja Peeta heitti muttiksia pois Katnissin niskasta! Luulin sitä aluks Finnickiksi, mutta ei, se oli Peeta! Ja Finnick… Se oli jo tikkailla, nouuuuuuuuuuuuuu!!! Ja Prim, välähdys vaan hänestä ja boom. En kestä.

Tässä huomasi erittäin selkeästi, mikä kohtaus Philip Seymour Hoffmannilta jäi puuttumaan. Haymitch luki Plutarchilta kirjeen Katnissille. Tismalleen samoja asioita kuin mitä Plutarch sanoi Katnissille ilmatyynyaluksessa matkalla Vyöhykkeelle 12.

IHAN HIRVEESTI SUORIA LAINAUKSIA KIRJASTA!!!!! We protect each other oli siellä, mut eri sanoin. Katniss kerto Peetalle lempivärin ja kaikki muut yksityiskohdat. ”Stay with me, always!” ”You love me, real or not real? Real” EPILOGI!! Suoraa tekstiä kirjasta! Tismalleen samoja sanoja Peetan, Galen, Plutarchin, Snow’n ja muiden suusta! Peetan repliikit oli tosi pitkälti suoraan kirjasta ja Josh delivered them perfectly! Josh. on. täydellinen. Peeta. Piste.

Snow’n teloittamiskohtaus oli tosi vaikuttava ja Coin vaikutti oikeesti tosi pelottavalta ja uhkaavalta siinä! Se vaan tippu dramaattisesti alas nuoli rinnassa ja Snow nauroi veri suusta valuen! Mä oikeesti tykkään Snow’sta enemmän kuin Coinista. Ainakin se on rehellinen pahiksen roolissaan. Ja Peeta esti Katnissia ottamasta sysimarja-pilleriä.

ÄÄÄÄÄ, oli ihanaa nähdä sisarusrakkautta muidenkin kuin Katnissin ja Primin välillä. Leegit, toinen jäi toisen kanssa kahdestaan, kun sen jalka oli räjähtänyt ilmaan ja siellähän ne sitten kuoli yhdessä. Pollux ja Castor! Castor tsemppas Polluxia niin ihanasti ja sit ne naureskeli yhdessä ja prkl sit Castor kuoli ja Pollux oli murtunut. Kaikki jäi ilman sisaruksia (paitsi Gale…). Katniss menetti Primin, Peeta menetti veljensä, Pollux menetti Castorin, Leegit kuoli molemmat… Tsiisus.

Jotkut sanoo, että tän leffan pitäisi olla K16 voidakseen olla samanlainen kuin kirja. Nope, ei todellakaan tarvii. Tää oli kuin olisi katsonut kirjaa! Muttikset oli superpelottavii ja kaikki oli ihan tarpeeksi järkyttävää näin.

Leffan jälkeen mun teki mieli jäädä paikalleni istumaan ja itkemään. Jos olisin ollut katsomassa sitä yksin, olisin varmasti niin tehnytkin.


Että semmosta. Very Happy Poistin alkuperäisestä vain yhden kappaleen, koska olin kirjottanut sen kokonaan enkuksi. Puhuin epilogista ja "you love me, real or not real?"-kohtauksesta. Rakastan sitä epilogia ja se kun toastbaby hyppää Peetan syliin on parasta ikinä, saisko julisteena? Laughing "Real or not real"-kohtauksen olisin tehnyt vähän erilailla, mutta toisaalta nyt oon kuullu huomion siitä (itse en oo hyvä analysoimaan tämmösiä), että on asetelmiltaan samanlainen kuin Nälkäpelin luolakohtaus ja se tietysti kasvattaa merkitystä taas huomattavasti!

_________________
Sysimarja ~::~ Tumblr
avatar
Mira
Admin

Viestien lukumäärä : 98
Join date : 22.02.2012
Paikkakunta : Nurmijärvi

Näytä käyttäjän tiedot http://sysimarja.foorumini.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa